Spletna mesta DOBER.SI uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, shranjenvanja osebnih izbir, obiskov in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>


Kako podpreti portal

PS3, PSP ter VITA iger ne bo več na PS Store

Prikazano: 2421 Objavil: Trupl00 Objavljeno: 30.03.21 13:03

PS3, PSP ter VITA iger ne bo več na PS Store

Trgovino PlayStation™Store na sistemu PlayStation®3 zapirajo 2. julija 2021, na napravah PlayStation®Vita pa jo zapirajo 27. avgusta 2021. Funkcija preostalih nakupov za PSP™ (PlayStation®Portable) prav tako ne bo več na voljo od 2. julija 2021. Za te spremembe so se odločili po tehtnem premisleku, ker želijo svojo pozornost in vire usmeriti v trgovino za PlayStation®4 in PlayStation®5, kar jim bo omogočilo dodatno izboljšanje izkušnje za stranke. Zahvaljujejo se vam za podporo na teh platformah v preteklih letih.

Kaj to pomeni za vas?
Ne boste več mogli kupovati digitalne vsebine za sisteme PS3, PS Vita in PSP, kar vključuje igre in videovsebino.

V sistemih PS3, PS Vita in PSP prav tako ne boste več mogli opravljati nakupov v igrah.

Čeprav se je trgovina PSP zaprla že leta 2016, bodo sedaj v celoti zaprli preostale možnosti nakupa za PSP (na primer nakupe v igrah).

Kaj pa vsebina, ki jo imate že v lasti?
• Še vedno boste lahko prenesli vsebino za PS3, PS Vita in PSP, ki jo imate v lasti, kar vključuje igre in videovsebino.
• Vsebino, ki jo imate v lasti na PS3, PS Vita ali PSP, lahko prenesete prek seznama prenosov v ustrezni napravi.
• Če ste kupili medplatformni paket PS3/PS Vita in ste prenesli samo različico za PS3 ali različico za PS Vita, boste drugo različico morali prenesti v ustrezno napravo še pred zaprtjem trgovine PlayStation™Store.
• Videovsebino v svoji lasti lahko predvajate na PS3, PS4 ali PS5 prek aplikacije My Videos ali v mobilnih napravah prek aplikacije PlayStation™Video.
• Še vedno boste lahko znova prenesli in igrali igre, ki ste jih prevzeli prek storitve PlayStation®Plus, če ostanete član storitve.

Kaj pa kuponi, denar v denarnici in medplatformna vsebina?
• Kupone za igre in storitev PlayStation®Plus na napravah PS3, PS Vita in PSP boste še vedno lahko unovčili, čeprav se je trgovina PlayStation™Store zanje zaprla in ni več mogoče opravljati nakupov.
• Na napravah PS3, PS Vita in PSP ne boste več mogli unovčiti kuponov za sredstva v denarnici PSN (na primer darilnih kartic), ko se trgovina PlayStation™Store za te naprave zapre in ne bo več mogoče opravljati nakupov.
• Sredstva v vaši denarnici PSN bodo ostala v vašem računu PSN, vendar jih boste lahko uporabili samo za nakup izdelkov PS4 in PS5 v spletni trgovini PlayStation™Store, aplikaciji PlayStation®App oziroma na konzolah PS4 in PS5.
• Še vedno boste lahko kupovali medplatformno vsebino v spletni trgovini PlayStation™Store, aplikaciji PlayStation®App oziroma na konzolah PS4 in PS5. Prav tako boste imeli dostop tako do različice za PS4 kot do različic za PS3/PS Vita/PSP.


Novica: PS3, PSP ter VITA iger ne bo več na PS Store


Urednik / administratorTrupl00PODPORNIK!
PSN IDTrupl00
Odgovorjeno: 20.04.21 11:23 

Sodeč po izjavi SIE so to odločitev prestavili v nek nedoločen del prihodnosti (so si premislili )


Sajkek
Odgovorjeno: 20.04.21 11:49 

ja preveč je verjetno gnojnice padlo gor ... pa so popustli. Priznali napačno odločitev in postponal...pozdravljam. Čeprav ne potrebujem ravno te storitve.


bildanje1
Odgovorjeno: 20.04.21 12:15 

Bulš za njih, da so si!Kups neko stvar, ima da laufa pol


Urednik / administratorTrupl00PODPORNIK!
PSN IDTrupl00
Odgovorjeno: 20.04.21 12:58 

ko kupiš igro na storu v bistvu kupiš pravico do uporabe.
igre si ne lastiš


blu-raykillerPODPORNIK!
PSN IDBlu-raykiller
Odgovorjeno: 02.05.21 00:39 

Dober da so si premislali.Še tolk teh dobrih iger za preigrat.

ostale novice